Mai simplu ca oricand, camerele IP Hikvision pot fi integrate in pagini web utilizand ca metoda de streaming MJPEG si comenzi HTTP. Exista cateva detalii tehnice care necesita atentie:

  • Versiunea de firmware a camerelor trebuie sa fie 4.1 sau mai recenta.

  • Doar fluxul de tip substream poate fi extras prin HTTP din camera.

  • Substreamul camerei trebuie sa fie MJPEG.

  • Exista doua metode de streaming prin autentificare sau fara autentificare.

  • Camerele cu prefixul DS-2CD1XXX nu beneficiaza de streaming prin HTTP.


Pregatire camera

Se navigheaza in interfata web a camerei, sectiunea Video/Audio, de unde se va comuta pe substream si se va seta compresia MJPEG, iar la rezolutie, valoarea maxima suportata de camera. In cazul de fata, camera DS-2CD2T43G0-I5 utilizata pentru teste poate genera fluxuri video in substream la o rezolutie maxima de 640x480 in timp real, adica 25fps. 


Accesare fluxuri video

Exista doua metode de accesare a fluxurilor video cu sau fara autentificare. Important de retinut e ca streamingul peste HTTP este disponibil doar din browserul Chrome.

a. HTTP fara autentificare


Sintaxa: http://<adresa_IP>:<port_HTTP>/ISAPI/Streaming/channels/102/httpPreview

  • 102 – reprezinta substreamul camerei


Utilizand aceasta comanda, pagina web va afisa o interfata de autentificare unde utilizatorul va fi nevoit sa introduca datele de accesare.

b. HTTP cu autentificare

Sintaxa: http://<username>:<password>@<adresa_IP>:<port_HTTP>/ISAPI/Streaming/channels/102/httpPreview

  • 102 – reprezinta substreamul camerei


Se poate observa ca sintaxa acestei comenzi contine numele de utilizator si parola prin care se vor accesa in mod direct fluxurile video ale camerei prin HTTP.

Indiferent de sintaxa HTTP utilizata, daca datele sunt corecte iar camera este online, se va returna fluxul video live avand caracteristicile de rezolutie, framerate si compresie stabilite mai sus.Spor la proiecte.


PRELUARE DE PE SECPRAL.RO