Un sistem de inregistrare, fie el NVR sau DVR, poate fi configurat sa inregistreze respectand mai multe scenarii: continuu (cel mai simplu), la miscare, la eveniment de tipul intrare de alarma sau la recunoasterea numerelor de inmatriculare. Pe langa acestea, sistemele prevazute cu algoritmi de inteligenta artificiala pot inregistra si la detectia intrusilor si vehiculelor. Fiecare scenariu are ca scop salvarea inregistrarilor pe un suport de stocare, de regula un HDD.

Pentru echipamentele care sunt configurate sa inregistreze continuu, la exportul de inregistrari pe un anumit segment de timp, fisierul rezultat in functie de dimensiunea lui timp/GB va fi fragmentat intr-o dimensiune prestabilita, 1GB/2GB sau 3GB. Daca inregistrarea exportata este sub valorile prestabilite, atunci vom avea un singur fisier video care poate fi redat cu majoritatea playerelor video. Totusi, un sistem setat sa inregistreze continuu nu va utiliza niciodata optim HDD-ul, deoarece toate imaginile produse de camere vor fi varsate pe HDD. De asemenea, operatorul va petrece minute sau poate chiar ore pentru identificarea unui eveniment. Ca alternativa exista metodele de inregistrare la eveniment, la alarma, etc.

Sa presupunem ca DVR/NVR-ul inregistreaza la miscare. Conform sensibilitatii definite, acesta va inregistra fiecare miscare surprinsa de camere cu timpi de pre si post inregistrare. In cazul unui eveniment, operatorul poate descarca fisierele video pornind de la o fereastra de cautare. Pentru un interval de la cateva minute pana la cateva ore putem avea rezultate mai multe evenimente de miscare care sunt stocate pe HDD, implicit mai multe fisiere video, iar vizualizarea acestora presupune accesarea fiecarui fisier in parte. Aceasta operatie este uneori obositoare, motiv pentru care va propunem urmatoarea abordare.

Hikvision pune la dispozitia utilizatorilor o solutie de alipire a tuturor fisierelor video exportate intr-unul singur. Aceasta operatie este disponibila cu ajutorul player-ului proprietar VSPlayer. Ultima versiune, 7.4.1, poate fi descarcata de aici.


Pentru alipirea fisierelor video se vor parcurge urmatorii pasi:

1. Din interfata principala a VSPlayer-ului se efectueaza un click-dreapta -> Click Merge2. Click Add si navigati in locatia de pe HDD unde sunt salvate inregistrarile.3. Click Start pentru a initia procesul de alipire.4. Fisierul final va fi salvat in locatia C:\Program Files (x86)\VSPlayer\FileOutput\FileMerge. Acesta poate fi redat cu ajutorul aceluiasi software VSPlayer.


  PRELUARE DE PE SECPRAL.RO